AGN.
Galicia gastronómica
Os restauradores Flavio Morganti, do Restaurante Galileo, en Pereiro de Aguiar (Ourense), e Juan Mariño, do Mesón Galego Antoxos, en Torremolinos (Málaga), son os gañadores este ano do Premio de Gastronomía de Galicia, en recoñecemento ao seu labor de potenciación da cociña galega na comunidade autónoma e en España, respectivamente.
O premio ao profesional que máis se distinguiu na promoción da cociña galega no mundo será dado a coñecer nos próximos días.
Foto: “Andar y Comer” O Progreso
O xurado destes galardóns, incluídos dentro da programación da Feira do Cocido de Lalín, tamén decidiu recoñecer o traballo de promoción da cociña galega realizado polo Consello Regulador da Indicación Xeográfica Protexida ‘Lacón Galego’.
Pola súa banda, os premios ‘Ao labor de toda unha vida’ recaeron en Matilde Rodríguez, do Restaurante do Quixote de Santiago; María Fouz, do Resturante Ou recuncho de Pepe e María, de Castroverde (Lugo); Rosario Sandianes, do Pazo de Monterrei, en Pereiro de Aguiar (Ourense); e Vitoria Eugenia García, do Restaurante Casa do Manco, en Agolada (Pontevedra).
Os responsables de fallar os premios -organizados polo Concello de Lalín, en colaboración coa Asociación Gastronómica Amigos dá Cociña Galega- reuníronse este mércores pola mañá no auditorio municipal da capital do Deza, onde deron a coñecer a súa decisión.
Deixa unha resposta